70 de ani de stat paralel. Articol de Alin-Valentin Borcea

70 de ani de stat paralel. Articol de Alin-Valentin Borcea

18:14 04.01.2018
0

La 30 decembrie 1947, un mic grup de interese, susținut de la Kremlin, dădea o lovitură de stat armată. Puști, pistoale și chiar tunuri erau gata să tragă, să omoare mii de civili nevinovați. Toți cei care erau în calea armelor încărcate cu ură și manevrate de la Moscova au fost salvați de un tânăr de 26 de ani, aflat și el în pericol de moarte. Vorbesc, firește, de Regele Mihai. A semnat un document redactat de alții, prin care s-a condamnat la un lung exil. Românii, după 81 de ani de libertate și democrație sub o monarhie constituțională, intrau în ghearele unei dictaturi populare sub bocancul invadatorului sovietic. Statul numit RPR și apoi RSR a fost o structură mafiotă și criminală, creată pentru controlul teritoriului românesc de la Moscova. Au ajutat localnicii profitori și fără scrupule, dar și importurile de comuniști de pe Volga și din Urali.

Distribuie articol

În timp ce statul paralel roșu continua să strângă în tentaculele sale România, Statul-în-Exil renăștea.

Prin faptul că a reușit să plece în viață din România, Regele Mihai a continuat monarhia constituțională prin propria sa existență. Astfel, Statul Român care își avea rădăcinile în antichitate și care a primit structura sa modernă sub domnia Regelui Carol I, reușea să supraviețuiască invaziei sovietice.

De ce spun asta? Deoarece monarhul întrupează Națiunea.

Următorul mare pas pe care Regele Mihai l-a făcut pentru continuarea Statului a fost căsătoria cu Regina Ana. Din dragostea lor ca din povești au apărut cinci fiice: Margareta, Elena, Irina, Sofia și Maria. Acestea au dăruit Regelui și Reginei o sumă de nepoți. Astfel, Statul Român nu mai era doar Regele Mihai, ci întreaga sa Familie. O Familie care a avut tot timpul România în suflet, în gânduri și în rugăciuni, deși o știau doar din poze și din povești.

Apoi, când românii au decis că s-au săturat de dictatura impusă de Stalin, Regele Mihai și întreaga sa Familie au fost alături de revoluționari. Practic, Statul-din-Exil a fost alături de cei care luptau pentru libertate și democrație, valorile României adevărate. Din păcate, în decembrie 1989, statul paralel a arătat că este o hidră. A fost tăiat un cap, au apărut alte 7 în loc. Când Regele Mihai a încercat să se întoarcă în țară, statul paralel și-a dat seama de pericol și l-a dat afară și l-a mai ținut afară câțiva ani. Suficient timp ca statul paralel să-și reconsolideze pozițiile.

Dar…

În ciuda tuturor dificultăților și greutăților, Familia Regală, Statul-în-Exil, a revenit în țară. Nu așa cum și-ar fi dorit Regele, care nu a fost lăsat să-și reia îndatoririle de Suveran al României. Dar prin faptul că era printre români, printre românii pe care jurase la 6 ani să-i protejeze, Regele Mihai a readus aminte poporului despre adevăratul Stat român, cel pe care l-a protejat în exil.

Într-un stat paralel care nu știe de unde a venit și nici unde se duce, Casa Regală oferă un trecut, un prezent și mai ales un viitor. Ultimii 15 ani, Regele Mihai și Familia Sa schimbat complet fața României. Au reaprins flacăra speranței, iar aceasta continuă să ardă din ce în ce mai tare. România care și-a obținut independența și unitatea cu arma în mână, care s-a acoperit de glorie pe câmpul de luptă și la masa tratativelor, a avut o existentă neîntreruptă din cele mai vechi timpuri și până astăzi.

Regele Mihai s-a întors definitiv în Țara pe care a iubit-o și a protejat-o decenii întregi. Astăzi, ne uităm cu speranță la moștenitoarea sa desemnată, Majestatea Sa Margareta, care a făgăduit să continue misiunea Tatălui ei și să servească Națiunea Română.

Ceea ce a apărut în 30 decembrie 1947 este adevăratul stat paralel, deoarece a fost implantat aici de invadatori și nici după 70 de ani nu a prins rădăcini.

România adevărată, România liberă, democratică și demnă, România care își respecta toți cetățenii, fără excepție, a supraviețuit prin Regele Mihai în exil, a renăscut prin Familia Regelui și acum s-a întors în Țară. Este doar o chestiune de timp până când statul paralel va dispărea în lumina Adevărului și Dreptății.

Mai vrem regimul impus de Stalin? Sau vrem să ne decidem singuri soarta?

Alin-Valentin Borcea

jurnalist și vicepreședinte al tineretului ANRM.


Sursa: Tineret ANRM.ro
CNL Redacție

CNL Redacție

Craiova Newsletter

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă