A intrat în vigoare: CAS si CASS la angajat. Ajutor de stat pentru acoperirea costurilor salariatilor din IT

A intrat în vigoare: CAS si CASS la angajat. Ajutor de stat pentru acoperirea costurilor salariatilor din IT

14:24 05.01.2018
0

De la 1 ianuarie 2018 contributiile sociale vor trece de la angajator la angajat, asa ca anumite modificari salariale s-ar putea petrece, fapt care ii ingrijoreaza pe salariatii romani.

Distribuie articol

În acest context si pentru a veni in sprijinul angajatilor, Guvernul pregateste anumite masuri in acest sens. Asa se face ca ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa a declarat ca se pregateste o ordonanta de urgenta pentru acoperirea costurilor aferente transferului contributiilor sociale, in cazul celor care lucreaza in IT:

"Se lucreaza la ordonanta de urgenta, astfel incat sa se dea o schema de ajutor de stat care sa acopere integral costurile angajatorilor care functioneaza in domeniul IT. Aceasta se va adresa companiilor care au angajati IT-isti si care ar trebui sa plateasca niste costuri suplimentare de 8,5%. Am luat noi o marja ca sa fim siguri ca acoperim integral toate costurile companiilor, ca sa nu fie niciun cost suplimentar datorita transferului contributiilor.

Din cauza faptului ca specialistii in IT sunt scutiti de impozit, acestia ar putea avea o scadere mai mare a salariului, chiar daca impozitul pe venit va fi diminuat de la 16% la 10%.

Asa ca angajatorii care voiau sa mentina salariile acestora ar fi fost nevoiti sa le majoreze brutul cu aproximativ 30%, adica cu 10% mai mult decat in cazul unui angajat obisnuit, care nu este scutit de impozitul pe venit.


CNL Redacție

CNL Redacție

Craiova Newsletter

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă