Catherine Deneuve, femeia care alege să-mi păstreze feminitatea fără feminism

Catherine Deneuve, femeia care alege să-mi păstreze feminitatea fără feminism

10:55 15.01.2018
0

Actriţa franceză Catherine Deneuve, care a semnat, alături de alte aproape 100 de celebrităţi, un articol apărut în publicaţia Le Monde, pentru "a apăra" "dreptul de a deranja" al bărbaţilor, spune că îşi asumă acest text şi că le cere scuze "doar" victimelor hărţuirilor sexuale, transmite AFP.

Distribuie articol

Un grup de femei celebre, printre care şi actriţa franceză Catherine Deneuve, a publicat, pe 9 ianuarie, un articol în Le Monde, pentru "a apăra" "dreptul de a deranja" al bărbaţilor şi a se opune "campaniei de calomniere" declanşate de scandalul Weinstein de la Hollywood.

"Salut cordial victimele actelor odioase care s-au putut simţi agresate de acest articol apărut în Le Monde, lor şi doar lor le cer scuze", a scris actriţa într-o scrisoare publicată pe site-ul cotidianului francez Libération.

Deşi textul din Le Monde a fost semnat de multe femei celebre, precum actriţa Brigitte Lahaie, scriitoarea Catherine Millet, editorul Joëlle Losfeld, actriţa Ingrid Caven, jurnalista Elisabeth Lévy şi scriitoarea Catherine Robbe-Grillet, criticile i-au fost adresate mai ales lui Catherine Deneuve, cea mai cunoscută dintre ele.


CNL Redacție

CNL Redacție

Craiova Newsletter

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă