PSD Dolj, Dragnea-„Mână moartă” și viitorul cenușiu al României

PSD Dolj, Dragnea-„Mână moartă” și viitorul cenușiu al României

09:36 17.01.2018
0

Faptul că PSD Dolj a susținut necondiționat și fără o minimă și necesară analiză de context decizia lui Liviu Dragnea de a schimba al doilea prim-ministru PSD, este un argument în favoarea celor care afirmă că în interiorul acestei organizații locale a PSD nu există dezbatere și mai grav, nu mai există un bun simț al consecințelor.

Distribuie articol

Organizația PSD Dolj, prin deputatul Claudiu Manda și ministrul Lia Olguța Vasilescu, cele două importante personaje promovate la nivelul conducerii centrale a Partidului, a avut un rol important în demiterea celui de-al doilea prim-ministru PSD. Ministrul LOV a fost deosebit de vocal, atât în ședința de retragere a sprijinului politic pentru Mihai Tudose, cât și în declarațiile ulterioare îndreptate – presiune politică, mic șantaj? – împotriva Președintelui Klaus Iohannis, pe care-l avertizează (amenință?) cu suspendarea, dacă cumva ar îndrăzni să nu numească un al treilea prim-ministru PSD.

Unii membri PSD Dolj se bucură de această performanță și sunt foarte mândri de prestația celor doi lideri locali. O bucurie care se poate transforma foarte rapid într-o mare tristețe și o mândrie care, mai degrabă, poate fi privită ca fudulia celui lipsit de înțelepciune.

Faptul că PSD Dolj a susținut necondiționat și fără o minimă și necesară analiză de context decizia lui Liviu Dragnea de a schimba al doilea prim-ministru PSD, este un argument în favoarea celor care afirmă că în interiorul acestei organizații locale a PSD nu există dezbatere și mai grav, nu mai există un bun simț al înțelegerii consecințelor negative pe care acțiunile politice aberante le pot avea asupra stabilității și prosperității statului român.

Înlăturarea lui Mihai Tudose, la care PSD Dolj a contribuit cu obediență, are loc într-un context tot mai dificil pentru România.

Uniunea Europeană și-a asumat un proces de reorganizare instituțională și structurală, efort politic care presupune inclusiv disciplinarea acelor state membre ale căror elite politice conducătoare dau impresia că ar fi dispuse să urmeze calea iliberalismului de inspirație rusească. În acest proces de reformă, România, deocamdată, nu participă și foarte grav, transmite semnale din care începe să se configureze imaginea unei țări în derivă, neguvernabilă și ai cărei conducători privesc cu tot mai mare simpatie spre iliberalismul atât de contestat de valorile Europei Unite.

Rusia lui Putin atacă România cu toate mijloacele propagandistice, culturale și economice de care dispune pentru Europa de Est. În agora românească, dar și în rândul clasei politice, sunt tot mai vocale gurpări pro-ruse și „putiniste”, inclusiv discursul unora dintre liderii PSD, partid aflat la guvernare, fiind infestate de concepte elaborate la Kremlin, așa cum este, de exemplu, apelul la „conspirația soroșistă”, intens utilizat de membri cercului de susținători ai liderului PSD Liviu Dragnea.

Economia românească, aflată într-o creștere artificială bazată pe consum, este lipsită de investiții majore, de un cadru legislativ stabil, iar recentele măsuri așa-zis sociale adoptate de fostul guvern Tudose – și în elaborarea și promvoarea cărora ministrul Lia Olguța Vasilescu a avut un rol determinant, pe fondul numeroaselor gafe pe care le-a comis – au provocat dezechilibre grave în sectorul privat al economiei, singurul generator de plusvaloare. Atractivitatea economiei românești pentru investitori este tot mai scăzută, datoria externă a statului este tot mai mare, dependența financiară a României față de marile finanțe internaționale fiind agravată prin politica irațională de împrumuturi externe promovată de guvernarea PSD-ALDE.

Pe fondul acestui început de dezastru național, tensiunea din societatea civilă și mișcarea sindicală este tot mai mare, iar riscul unor proteste masive și violente este mai mare ca niciodată în ultimul deceniu.

În acest context, liderul PSD Liviu Dragnea oferă o scuză stupidă: „nu am mână bună la numirea de prim-miniștrii!” O afirmație care naște întrebarea: Dacă nu ești capabil să numești un prim-ministru eficient și loial țării, nu cumva ești incapabil să conduci și un partid, în temeiul valorilor culturii politice europene?

În concluzie, PSD Dolj nu a reușit să se ridice la exigențele acestui moment istoric grav pentru țară. Dimpotrivă, a dovedit doar că este un grup amorf, de executanți obedienți, interesați doar de beneficiile salariale generoase pe care le primesc în funcțiile publice unde au fost puși de partid, conduși fiind de lideri pentru care interesul național se află la o distanță cosmică de preocupările lor imediate.

PSD Dolj a comis o eroare gravă pe care o va plăti, cu siguranță, la viitoarele alegeri...

...probabil chiar pe parcursul acestui an.


Costi

Costi

Hai salut!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă